PROVJEREN RECEPT

Preljev od karamela

Blots of caramel and teaspoon dipped in caramel. isolated on white background. flat lay, top view
Getty Images/iStockphoto

 

Recept Ana-Marije Buić s jednog "dobrohranovskog snimanja"

300 g šećera
4 žlice vode
100 g maslaca (narezati na kockice)
3 prstohvata soli
350 ml vrhnja

U posudu stavite šećer i vodu i na srednje jakoj vatri pustite da se šećer rastopi. Miješajte što manje, najbolje je da samo rotirate posudu kako na žlici ne bi ostalo kristalića šećera (zbog toga bi se kasnije sve moglo kristalizirati). Kuhajte na laganoj vatri dok ne dobijete zlatno-smeđi karamel. Dodajte maslac lagano miješajući. (Budite oprezni jer je smjesa vrela i u kontaktu s maslacem može prskati). U međuvremenu ugrijte vrhnje za šlag (toliko da bude mlako). Posolite karamel i kuhajte na laganoj vatri još 2 min. Maknite s vatre i dodajte ugrijano vrhnje neprestano miješaju?i dok ne dobijete homogenu smjesu. Ulijte u sterilizirane staklenke (koli?ina je dovoljna za 2-3 manje staklenke) i pustite da se ohladi.

Izdvajamo

Iz drugih medija