Težina pripreme: jako lagano
Vrijeme pripreme: 60 min
Broj osoba: 4
Sastojci
- Za tijesto:
- 250 g brašna
- 5 žlica hladne vode
- 12,5 dag hladnog maslaca
- 1/2 žličice soli
- Za nadjev:
- 1 glavica brokule
- 250 g graška
- 3 jaja
- 100 g nekog topivog sira
- 150 g svježeg sira
- 1 čašica punomasnog kiselog vrhnja
- sol, papar
Priprema
1. korak
Umijesite tijesto i zamotajte ga u foliju te stavite u hladnjak. Natrgajte listiće brokule pa ih stavite kuhati u vrelu slanu vodu, ali pazite da ostanu al dente. Na jednaki način skuhajte grašak. U posudi umutite jaja, dodajte svježi sir, vrhnje, posolite, popaprite.
2. korak
U umak dodajte kuhano povrće i naribani sir. Lagano promiješajte. Uključite pećnicu na 180 °C. Namastite okrugli oblik za pečenje promjera 24 cm. Tijesto razvaljajte i njime obložite kalup, tako da i stranice budu obložene tijestom. Potom tijesto izbockajte vilicom, pa ulijte nadjev. Pecite otprilike 40 minuta, odnosno dok površina ne dobije zlatnožutu boju. Ostavite da se hladi u kalupu barem 15 minuta, a potom režite na kriške.