MEDVJEĐI LUK

PROLJEĆE SA SRIJEMUŠEM: Kotleti u marinadi od medvjeđeg luka

Medvjedji luk
27012017
Foto Mario Kucera
Mario Kučera

Medvjeđi luk nježnih je listova intenzivnog mirisa i bogatog okusa, a diči ga ljekovitost jača od one koja se veže uz češnjak.

Trebat će vam:

4 svinjska kotleta-karea
nekoliko listova medvjeđeg luka
sol
papar
miješano povrće; mladi luk, mrkva, kineski kupus, tikvica

 

Medvjedji luk
27012017
Foto Mario Kucera
Mario Kučera
 

Šnicle posolite i popaprite pa ih poslažite u posudu jedan do drugog. Medvjeđi luk narežite i stavite u maslinovo ulje. Tim uljem prelijte šnicle i ostavite ih tako par sati prije pečenja. Brža verzija jest ta da pečeno meso poslužite preliveno maslinjakom s najseckanim medvjeđim lukom. Povrće prodinstajte u tavi ili popržite u woku i poslužite s mesom i salatom od medvjeđeg luka i divljeg radiča, a možete dodati i kristalku, matovilac, potočarku.

Izdvajamo

Iz drugih medija