Proso s bundevom

Težina pripreme: jako lagano
Vrijeme pripreme: 35 min
Broj osoba: 4

Sastojci

  • 2 šalice prosa
  • 2 glavice luka
  • 2 šalice bundeve
  • 2 žlice suncokretova ulja
  • 2 žličice kima
  • 1 žličica cimeta
  • 1/2 žličice kardamoma
  • 3 prstohvata soli
  • 5 šalica vode
  • 1 šalica badema

Priprema

1. korak
Operite proso i popržite ga na suhoj, zagrijanoj tavi uz stalno miješanje sve dok ne postane lagano rumeno i ne razvije se lijepi orašasti miris (oko 10 minuta). Narežite luk na kocke, bundevu ogulite i narežite na kocke. Na zagrijanom ulju pirjajte luk, začine i bundevu pa na vrh dodajte prženo proso i ulijte vodu. Kada zakuha posolite i kuhajte 20 minuta na laganoj vatri, poklopljeno. Za to vrijeme popržite bademe pa ih nasjeckajte na krupno.

Izdvajamo