KISELJENJE POVRĆA

PROVJEREN RECEPT ZA ZIMNICU: Ljutika u bijeloj kvasini

    AUTOR:
    • Slavica Šagolj

  • OBJAVLJENO:
  • 11.09.2019. u 13:24

Zagreb, 190819.
Editorijal ukiseljeno povrce za magazin Dobra hrana.Na slici je ukiseljene ljutika.
Foto: Marko Miscevic / Cropix
Marko Miščević / HANZA MEDIA

STARE KUHARICE KAŽU: Kiseljenje je najbolji način da se okusi ljetnih plodova sačuvaju za hladne dane!

Trebat će vam:

1 kg ljutike
300 ml kvasine
250 ml vode
2 žličice soli
2 žličice šećera 
lovorov list
timijan
papar u zrnu

Zagreb, 190819.
Editorijal ukiseljeno povrce za magazin Dobra hrana.Na slici je ukiseljene ljutika.
Foto: Marko Miscevic / Cropix
Marko Miščević / HANZA MEDIA
 

Priprema:

Kvasinu, vodu, sol i šećer zakuhajte i pustite da se malo ohlade. U međuvremenu očistite ljutiku. Ako pri vrhu ostane malo ljuske, ne brinite se, baš tako mora biti. Jer, ako je do kraja očistite, izgubit će formu, a može doći i do lomljenja, što kod serviranja stvara problem. Očišćenu ljutiku stavite u čistu staklenku, dodajte začine te na kraju zalijte pripremljenom skuhanom tekućinom.

POSLUŽIVANJE

Uz razne vrste sira, domaće kobasice, sušeno svinjsko meso, buncek

Izdvajamo

Iz drugih medija