KISELJENJE POVRĆA

PROVJEREN RECEPT ZA ZIMNICU: Turšija

    AUTOR:
    • Slavica Šagolj

  • OBJAVLJENO:
  • 11.09.2019. u 13:23

Zagreb, 190819.
Editorijal ukiseljeno povrce za magazin Dobra hrana.
Foto: Marko Miscevic / Cropix
Marko Miščević / HANZA MEDIA

STARE KUHARICE KAŽU: Kiseljenje je najbolji način da se okusi ljetnih plodova sačuvaju za hladne dane!

Trebat će vam:

oko 3 kg miješanog povrća - cvjetače, mladoga graška, tikvica, mini rajčica (to je bio naš izbor, no u obzir dolaze i paprika, krastavci, svježi kupus)
svježi kopar
papar u zrnu
3 l vode
1 l alkoholnog octa
3 žličice soli
1 žličica šećera
lovorov list

Zagreb, 190819.
Editorijal ukiseljeno povrce za magazin Dobra hrana.
Foto: Marko Miscevic / Cropix
Marko Miščević / HANZA MEDIA
 

Priprema:

Sve povrće dobro operite i narežite na komade željene veličine. Povrće nije potrebno prije blanširati. U veliku steriliziranu teglu povrće slažite po želji. Između svakog sloja stavite grančicu kopra, listić lovora i dva, tri zrna papra. Vodu, ocat, sol i šećer zakuhajte. Ostavite pet minuta da odstoji te zalijte povrće. Još dok je sve toplo, zatvorite staklenku poklopcem ili celofanom. Pohranite na hladno i tamno mjesto i pričekajte najmanje tri tjedna prije konzumacije.

Izdvajamo

Iz drugih medija