KOOHAČA

PROVJERENI RECEPT ZA KOH OD JABUKA: Jednostavan kolač od jabuka koji je gotov dok kažete keks!

Zagreb, 140219.
Za rubriku Koohaca, 4 jela pripremljena u Miele showroomu u Buzinu.
Foto: Neja Markicevic / CROPIX
Neja Markičević / HANZA MEDIA

Ako ne znate što ćete s jabukama, ovo je jedan od najjednostavnijih recepata...

Ovo je jedan od onih recepata koje ćete rado pripremati pa zato jer je jako jednostavan, a ukusan. Ovo je varijanata s kiselim vrhnjem, ali možete koristiti i zagrijano mlijeko, kad kolač morate pustiti da odstoji kako bi bio kompaktniji.

 

SAVJETI:

Ukoliko želite, jabuke možete narezati i na manje komade nego što smo mi u videu ili ih čak naribati.

Umjesto kiselog vrhnja možete koristiti jogurt kako bi kolač bio još ''lakši''.

Lješnjake slobodno zamijenite bilo kojim drugim orašastim plodovima.

Kolač možete pripremiti i u manjim, individualnim posudama ako ga planirate poslužiti na druženju.

Trebat će vam:

1 kg jabuka
4 žlice šećera
4 jaja
1 čašica kiselog vrhnja
2 šake oraha ili preprženih lješnjaka
200 g brašna
malo cimeta
100 g maslaca

Zagreb, 140219.
Za rubriku Koohaca, 4 jela pripremljena u Miele showroomu u Buzinu.
Foto: Neja Markicevic / CROPIX
Neja Markičević / HANZA MEDIA
 

Priprema:

Jabuke ogulite, operite, a zatim narežite na komadiće. Zagrijte pećnicu na 180°C, a zatim u posebnoj posudi izmješajte jaja, šećer dok ne postignete jednoličnu smjesu, a zatim dodajte i maslac, kiselo vrhnje, jabuke, brašno i orahe ili lješnjake. Pecite kojih 40 minuta dok ne poprimi zlaćanu boju.

*Ako želite manje zapečenu varijantu i laganije okuse, postoji još jedan način pripreme, a to je da jabuke prethodno omekšate u 50 ml vode. Mikserom izradite žumanjke i šećer, a zatim dodate maslac pa postupno dodavajte brašno, 500 ml zagrijanog mlijeka i jabuke koje ste ocijedili. Pečete 20 minuta, a u međuvremenu izradite snijeg od bjelanjaka te ga premažete po tijestu nakon 20 minuta pečenja, a zatim pečete još 10. Po želji možete dodati i malo džema od marelica.

Izdvajamo

Iz drugih medija