ORIGINALNE KREACIJE

PROVJERENI RECEPTI: Isprobajte sedam pašteta Ane Ugarković!

Berislava Picek / CROPIX

Male staklene posudice napunjene izvanrednom laganom paštetom nježne roskaste boje punog okusa pretvorile su se u ikone Malog bara u Zagrebu u dvorištu Vlaške na broju 63. Ana Ugarković dugo je usavršavala recept. U njenom domu mama je Dubravka desetljećima pripremala odlične paštete. Omiljena obiteljska pašteta bila je od kuhane kokoši i kuhane majoneze koje je mama za svoje kćerke oblikovala u formu ribe.

Potom je Ana živjela i studirala u nekoliko talijanskih gradova, zatim i u Londonu upravo u razdoblju kada je britanska prijestolnica izrastala u gastronomsku metropolu prve vrste. Ana je imala sreću kušati originalne kreacije vrhunskih kuhara dok su pripremale u kuhinjama restorana. Kušala je izvanredne paštete širom svijeta. Proučila je stotine recepata, danima i noćima iskušavala omjere sastojaka, teksturu usitnjavanja, začinske akcente. Recept za klasičnu jetrenu paštetu usavršila je, poklonici su brojni i gotovo svaki objed u Malome baru započinje Aninom paštetom.

Donosimo vam sedam recepata koje je Ana podijelila s nama.

Namaz od kozjeg sira i pečenog češnjaka

Berislava Picek / CROPIX
 

Pašteta od čvaraka

Berislava Picek / CROPIX
 

Džem od patlidžana i rajčica

Berislava Picek / CROPIX
 

Namaz od pečenih paprika i lješnjaka

Berislava Picek / CROPIX
 

Hummus

Berislava Picek / CROPIX
 

Rilletes od lososa

Berislava Picek / CROPIX
 

Parfait od pilećih i gusjih jetrica

Berislava Picek / CROPIX
 

Izdvajamo

Iz drugih medija