Prženi krumpirići s ljutim umakom

Zagreb, 250914.
Jela od krumpira.
Foto: Biljana Gaurina / CROPIX
Biljana Gaurina / Hanza Media

Trebat će vam:

4 krumpira
kukuruzno brašno
sol
mljevena ljuta paprika
1 žlica maslinovog ulja
2 žlice meda
1 češanj češnjaka
1 žličica soja sosa
1-2 mlada luka
suncokretovo ulje

Zagreb, 250914.
Jela od krumpira.
Foto: Biljana Gaurina / CROPIX
Biljana Gaurina / Hanza Media
 

Priprema:

Krumpir oguliti i narezati pa ga uvaljati u mješavinu kukuruznog brašna i mljevene paprike. Na maslinovom ulju dinstati nasjeckani mladi luk dok ne povene, dodati češnjak te ostale navedene sastojke i pustiti da kuha kratko na laganoj vatri. Krumpiriće ispeći u dubokom ulju i preliti umakom.

Izdvajamo

Iz drugih medija