OBOŽAVANJE MORSKIH PLODOVA

Punjene lignje

Indoor shot sea food on plate.
Getty Images/iStockphoto

Danas ručamo lignje!

Trebat će vam:

800 g lignji
2 češnja češnjaka
maslinovo ulje
sol i papar
mažuran
peršin
50 g riže
1 mladi luk
1 dcl bijelog vina

Indoor shot sea food on plate.
Getty Images/iStockphoto
 

Priprema:

Lignje očistite i odvojite im krakove. Narežite luk i krakove na sitne komadiće. Luk prepržite na maslinovom ulju te mu dodajte krakove i protisnuti češnjak. Rižu skuhajte u posebnoj posudi u slanoj vodi. Kad je skuhana, procijedite ju i dodajte krakovima i luku. Umiješajte mažuran i peršin. Lignje napunite rižom i zatvorite čačkalicom. Stavite ih u protvan za pečenje i podlijte s 1 dcl bijelog vina. Pecite u prethodno zagrijanoj pećnici na 180 stupnjeva oko 25 minuta. Poslužite s krumpirom.

Izdvajamo

Iz drugih medija