Punjeni kelj

Zagreb, 170714.
Jela od raznih vrsta povrca. Punjena paprika, punjeni listovi kelja, punjene tikvice, zapecen i punjen luk i rajcica, punjena i zapecena endivija.sva jela pripremila je Mateja Domitrovic.
Foto: Berislava Picek / CROPIX
Berislava Picek / HANZA MEDIA

Sastojci:

1 glavica kelja
600 g mljevene junetine
1 i pol žlica riže
peršinov list
sol
papar
mljevena crvena paprika
temeljac
bijelo vino

Zagreb, 170714.
Jela od raznih vrsta povrca. Punjena paprika, punjeni listovi kelja, punjene tikvice, zapecen i punjen luk i rajcica, punjena i zapecena endivija.sva jela pripremila je Mateja Domitrovic.
Foto: Berislava Picek / CROPIX
Berislava Picek / Hanza Media
 

Odvojite listove kelja od glavice pa ih kuhajte u kipućoj vodi dok malo ne povenu. U posudi pomiješajte mljevenu junetinu s rižom, solju, paprom, mljevenom paprikom i nasjeckanim peršinovim listom. Na svaki list kelja stavite otprilike žlicu nadjeva, presavinite lijevi i desni kraj lista pa pažljivo zarolajte list do kraja. Rolice složite u posudu za pečenje te ulijte temeljac i bijelo vino tako da tekućina prelije rolice do pola. Pokrijte folijom pa pecite u pećnici zagrijanoj na 180 stupnjeva oko sat do sat i pol.

Tagovi

Izdvajamo

Iz drugih medija