Punjeni patlidžani

Zagreb, 300816.
Urednica u Dobroj hrani Mateja Domitrovic napravila je jela s patlidzanom.
Foto: Berislava Picek / CROPIX
Berislava Picek / Hanza Media

Trebat će vam:

3 okrugla patlidžana
300 g kuhane zelene ili smeđe leće
100 g slanine
1 manji luk
1 češanj češnjaka
peršinov list
maslinovo ulje
sol
papar

Zagreb, 300816.
Urednica u Dobroj hrani Mateja Domitrovic napravila je jela s patlidzanom.
Foto: Berislava Picek / CROPIX
Berislava Picek / Hanza Media
 

Priprema:

Patlidžanima odrezati vrh tako da se dobije poklopac. Izdubiti ih, a meso nasjeckati. Na maslinovu ulju prodinstati luk, dodati nasjeckanu slaninu, popržiti pa dodati leću i češnjak te peršinov list. Još nekoliko minuta kuhati da se sve lijepo spoji. Na kraju posoliti i popapriti. Smjesom napuniti patlidžane, poklopiti ih odrezanim gornjim dijelom i peći oko pola sata na 180 stupnjeva.

Isprobajte i kineske patlidžane, patlidžane sa sirom, inćunima i pestom, musaku s patlidžanima te salatu od patlidžana, bulgura i slanutka.

Izdvajamo

Iz drugih medija