Quiche s lososom

Težina pripreme: srednje

Vrijeme pripreme: 45 min

Broj osoba: 4

Sastojci

  • Nadjev:
  • 200 g poriluka
  • 100 g dimljenog lososa
  • 3 jaja
  • 4 dl vrhnja
  • 200 g gaude
  • maslac
  • maslinovo ulje
  • sol, papar
  • Tijesto:
  • 250 g brašna
  • 2 jaja
  • 150 g maslaca
  • 2 žlice vrhnja
  • sol

Priprema

1. korak

Pomiješajte sve sastojke za prhko tijesto, zamijesite i ostavite pola sata u hladnjaku. Poriluk dobro operite, pa ga nasjeckajte i prodinstajte na malo ulja i maslaca. Posolite ga i popaprite, pa ga ostavite na vatri desetak minuta, dok malo ne opusti.

2. korak

Možete dodavati vodu, ako je potrebno, ali prije nego što ćete poriluk stavljati na tijesto, voda bi trebala posve ispariti. U drugoj zdjeli umutite jaja, vrhnje i naribani sir. Izvadite tijesto iz hladnjaka, razvaljajte ga i preselite u posudu za pečenje pita s valovitim rubom

3. korak

Izbockajte tijesto po dnu vilicom i stavite u pećnicu na 160 stupnjeva, desetak minuta. Zatim na tijesto stavite poriluk i dio lososa narezanog na manje komade, pa zalijte pripremljenom smjesom. Na vrh stavite ostatak lososa pa pecite na 180 stupnjeva 40 minuta.

4. korak

Savjet: Ova izdašna pita ili quiche malo jače začinjena odlično pristaje i uz vino i uz pivo.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
03. travanj 2024 22:16