Quiche sa šparogama

Težina pripreme: srednje
Vrijeme pripreme: 55 min
Broj osoba: 2

Sastojci

  • 250 g oštrog brašna
  • 120 g maslaca
  • 1/2 žličice praška za pecivo
  • 1/2 žličice soli
  • 2 žumanjka
  • 2 cijela jaja
  • 4 žlice hladne vode
  • 2 dl vrhnja
  • 150 g ementalera
  • 50 g nariba­nog parmezana
  • tručak vrtnih šparoga
  • 5 cherry rajčica
  • sol, papar

Priprema

1. korak
Pustite da maslac malo omekša, pa zamijesite s njim brašno, prašak za pecivo, sol, žumanjke i hladnu vodu. Zamotajte tijesto u foliju i ostavite ga da se odmori u hladnjaku barem dva sata, a može i duže.

2. korak
Razvaljajte ga u krug i utisnite u namašteni i pobrašnjeni okrugli kalup za quiche, tako da tijesto prekriva i unutrašnje rubove.

3. korak
Dno tijesta izbockajte vilicom i stavite ga peći na 180 stupnjeva oko 15 minuta, pa ga izvadite iz pećnice. Dok se peče, pjenasto izmiješajte jaja, dodajte vrhnje, ementaler i parmezan koje ste naribali i očišćene vrhove šparoga (šparoge prvo prokuhajte pet minuta na laganoj vatri, pa ohladite pod mlazom hladne vode).

4. korak
Posolite i popaprite prema želji, pa smjesu ulijte na dopola pečeno tijesto. Na vrh još poslažite mini rajčice koje ste ogulili, očistili od koštica i prerezali napola. Pecite u pećnici još 30-ak minuta na 180 stupnjeva.

Izdvajamo