Ragu od teletine

Težina pripreme: lagano
Vrijeme pripreme: 55 min
Broj osoba: 2-4

Sastojci

  • 2 kg teletine
  • 4 mrkve
  • 5 režnjeva češnjaka
  • maslinovo ulje
  • 50 dkg vrganja
  • 1 l mesnog temeljca
  • 2 glavice luka
  • 1 l vrhnja za kuhanje
  • sol, papar, peršin
  • maslac

Priprema

1. korak
Narezanu teletinu popržiti na mješavini maslaca i ulja, dodati nasjeckani luk, , mrkvu te usitnjeni češnjak i začine. Kratko propirjati pa umiješati vrganje narezane na listiće i nasjeckani peršinov list.

2. korak
Jelo potom premjestiti u vatrostalnu posudu, preliti mesnom juhom i peći u pećnici. Kad meso postane gotovo potpuno mekano, zaliti ga vrhnjem za kuhanje.

Izdvajamo