Raspuknuti keksići

 Berislava Picek / HANZA MEDIA

Sastojci:

200 g tamne čokolade
200 g glatkog brašna
100 g smeđeg šećera
50 g maslaca
2 jaja
1 burbon vanilija
prstohvat soli
pola žličice praška za pecivo
šećer u prahu za posipavanje i dobivanje raspuknutog efekta

Priprema:

Pjenasto izradite jaja i šećer. U posebnoj posudi otopite čokoladu i maslac pa ga ulijte u smjesu šećera i jaja. Lagano miješajte, a zatim dodavajte vanilin šećer, brašno, sol i prašak za pecivo. Miješajte dok ne dobijete jednoličnu smjesu pa ostavite u hladnjaku da se smjesa stisne preko noći. Nakon što je pogodna za izradu kuglica vadite malom žličicom dovoljnu za jedan keks, formirajte između dlanova u kuglicu, obilno uvaljajte u šećer u prahu pa pritisnite dlanom na pleh za pečenje prethodno obložen papirom za pečenje kako biste dobili formu keksića. Pecite u prethodno zagrijanoj pećenici na 180 °C oko 10 minuta.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
14. travanj 2024 21:51