MAJSTOR SVOG ZANATA

RECEPT BRANKA ŽUFIKE: Juha od bundeve

 Bruno Konjević / Hanza Media
Kuhamo kao profesionalci!

Trebat će vam:

1 kg očišćene bundeve
200 g crvenog luka
50 g češnjaka
200 ml vrhnja za kuhanje
50 g svinjske masti
100 g bučinih koštica
½ limuna
1 dl bijelog vina
kurkuma, korijander, sol, čili papričice
bučino ulje
povrtni temeljac

Jastrebarsko, 071117.
Punjena guska chefa Branka Zufike za nedjeljni rucak.
Na fotografiji: Juha od buce s sjemenkama.
Foto: Bruno Konjevic / CROPIX
Bruno Konjević / Hanza Media

Priprema:

Na svinjskoj masti popržite krupno rezani crveni luk, dodajte češ- njak i narezanu očišćenu bundevu. Dodajte začine i limunov sok te sve zapržite i zalijte bijelim vinom i temeljcem. Kuhajte dok bundeva ne omekša. Štapnim mikserom izmiksajte, dodajte vrhnje za kuhanje i sve prokuhajte. Servirajte uz popržene bučine koštice i nekoliko kapi bučinog ulja.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
25. travanj 2024 09:29