TRADICIONALNE RECEPTURE

RECEPT CHEFICE ANE GRGIĆ: Kokos kuglice

Berislava Picek / HANZA MEDIA

Božićni kolači pak jednostavno moraju biti tradicionalni, jednostavni, prhki, onakvi kakvi će pobuđivati uspomene, vraćati u mladost, a mlađima ostati u uspomeni

Za biskvit:

4 jaja
120 g šećera
120 g brašna
1 vrećica praška za pecivo
100 ml ulja
2 žlice kakaa (prosijanog)
nekoliko žlica marmelade od marelica
150 g kokos brašna

 

Berislava Picek / HANZA MEDIA
 

Jaja i šećer istucite u pjenastu smjesu, dodajte ulje i na kraju suhe sastojke. Pecite u papirom obloženom limu na 170 Celzijevih stupnjeva 20-30 minuta. Ohlađeni biskvit razmrvite, dodajte toliko marmelade od marelice da ga poveže i ruma po želji te brašno od kokosa (ne previše da ne budu presuhe). Radite kuglice koje dodatno uvaljajte u brašno od kokosa.

Izdvajamo

Iz drugih medija