TRADICIONALNE RECEPTURE

RECEPT CHEFICE ANE GRGIĆ: Marcipan lizalice

 Berislava Picek / HANZA MEDIA
Božićni kolači pak jednostavno moraju biti tradicionalni, jednostavni, prhki, onakvi kakvi će pobuđivati uspomene, vraćati u mladost, a mlađima ostati u uspomeni

Za marcipan smjesu:

168 g finog bademova brašna
180 g šećera u prahu
2 žličice ekstrakta badema
1 bjelanjak
200 g bijele čokolade

Za ukrašavanje:

2 žlice fino sjeckanih pistacija

Berislava Picek / HANZA MEDIA

Pomiješajte sve sastojke i mijesite dok ne dobijete glatku smjesu. Od gotove smjese radite kuglice pa u svaku zabodite drveni štapić (može za ražnjiće). Na pari otopite čokoladu pa u nju namačite kuglice. Prije nego što se čokolada do kraja stvrdne, posipajte ih sjeckanim pistacijama.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
11. travanj 2024 23:41