TRADICIONALNE RECEPTURE

RECEPT CHEFICE ANE GRGIĆ: Mini kuglof

 Berislava Picek / HANZA MEDIA
Božićni kolači pak jednostavno moraju biti tradicionalni, jednostavni, prhki, onakvi kakvi će pobuđivati uspomene, vraćati u mladost, a mlađima ostati u uspomeni
4 jaja
150 g šećera
100 ml ulja
100 ml mlijeka
2 žlice kakaa
1 vrećica vanilin šećera
1 vrećica praška za pecivo
kora od 1 naranče
200 g brašna

Berislava Picek / HANZA MEDIA

Upalite pećnicu na 160 Celzijevih stupnjeva i pripremite male kalupe za kuglofe koje dobro premažite rastopljenim maslacem. Suhe sastojke (brašno, prašak za pecivo i prosijani kakao) povežite zajedno u jednoj posudi. U drugoj posudi miksajte jaja sa šećerom dok smjesa ne postane pjenasta. U tu smjesu lagano ulijte mlijeko i ulje. Na kraju dodajte brašno i sve lagano promiješajte. Dobivenu smjesu ulijte u dresir (slastičarsku) vrećicu i punite kalupe. Pecite na 160 Celzijevih stupnjeva 30 minuta.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
06. ožujak 2024 21:09