VEGETARIJANSKI ZALOGAJ

RECEPT DANA: Burger sa slanutkom i gljivama

    AUTOR:
    • Mateja Domitrović

  • OBJAVLJENO:
  • 01.11.2016. u 12:20

Zagreb, 260116.
Urednica Mateja Domitrovic napravila je sezonska zimska jela od slanutka.
Foto: Berislava Picek/ CROPIX
Berislava Picek / Hanza Media

Kominacija slanutka, bulgura i đumbira

Sastojci:

250 g smeđih ili običnih šampinjona
400 g kuhanog slanutka
1 poriluk
1-2 češnja češnjaka
1 žemlja
2 žlice krušnih mrvica
peršinov list
sol
papar
grčki jogurt
kumin
mladi luk ili vlasac
rikula
mini peciva
maslinovo ulje

Zagreb, 260116.
Urednica Mateja Domitrovic napravila je sezonska zimska jela od slanutka.
Foto: Berislava Picek/ CROPIX
Berislava Picek / Hanza Media
 

Priprema:

Na ulju dinstati na tanko narezan poriluk pa dodati na ploške narezane gljive i češnjak. Kada potpuno ispari tekućina koju će gljive pustiti, maknuti s vatre i ostaviti da se ohladi. U zdjelu staviti slanutak i izraditi ga gnječilicom za krumpir kojim se radi pire, dodati smjesu s gljivama, nakidanu i ocijeđenu žemlju koja se prethodno namočila u mlijeku, krušne mrvice, peršinov list, sol i papar. Promiješati smjesu i rukom oblikovati popečke/burgere te ih ispeći u ulju s obje strane. Treba biti oprezan kad ih okrećete jer je smjesa vrlo osjetljiva, s obzirom na to da u njoj nema jaja, no možete dodati i jaje kako bi burgeri bili kompaktniji. U zdjelici pomiješati grčki jogurt s nasjeckanim vlascem ili mladim lukom, solju i kuminom koji ste izradili u mužaru. Na donji dio peciva staviti malo umaka, rikulu i popečak te poklopiti pecivom.

Izdvajamo

Iz drugih medija