Okusom zanosna, a nimalo zahtjevna za pripremu iako izgled može ostaviti drugi dojam. Naša Tamara, inače autorica bloga Ave dulcis , kombinirala je nekoliko recepata i dobila ovu krasoticu. Krema se dijelu na tri dijela, a u svaki se stavljaju dodaci po želji. Sam biskvit pečen je u kalupu od pećnice i naknadno su iz njega izrezane četiri kore. Dekoracija je prozvoljna a sezonsko voće, u ovom slučaju jagode i trešnje u kombinaciji s čokoladom su uvijek dobar odabir.
Od sastojaka će vam trebati:
- 220 gr glatkog brašna
- 50 gr mljevenih badema
- 120 gr šećera+vanilin šećer
- 120 gr kakao praha
- 1 žličica sode bikarbone
- 1/2 žličice praška za pecivo
- prstohvat soli
- 350 gr mlaćenice(mlijeko + pak kapi limunovog soka)
- 100gr ulja
- 3 jaja
- 200ml tople instant kave
Cijeli recept pročitajte ovdje .