Recept dana: Čokoladna torta s voćem

Jagode, trešnje i čokolada!

Okusom zanosna, a nimalo zahtjevna za pripremu iako izgled može ostaviti drugi dojam. Naša Tamara, inače autorica bloga Ave dulcis , kombinirala je nekoliko recepata i dobila ovu krasoticu. Krema se dijelu na tri dijela, a u svaki se stavljaju dodaci po želji. Sam biskvit pečen je u kalupu od pećnice i naknadno su iz njega izrezane četiri kore. Dekoracija je prozvoljna a sezonsko voće, u ovom slučaju jagode i trešnje u kombinaciji s čokoladom su uvijek dobar odabir.

Od sastojaka će vam trebati:

  • 220 gr glatkog brašna
  • 50 gr mljevenih badema
  • 120 gr šećera+vanilin šećer
  • 120 gr kakao praha
  • 1 žličica sode bikarbone
  • 1/2 žličice praška za pecivo
  • prstohvat soli
  • 350 gr mlaćenice(mlijeko + pak kapi limunovog soka)
  • 100gr ulja
  • 3 jaja
  • 200ml tople instant kave

Cijeli recept pročitajte ovdje .

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
18. travanj 2024 22:01