Krčki specijalitet!

RECEPT DANA: Domaće šurlice s gulašom od junetine!

Vrbnik, 160615.
Reportaza o Vrbnickim vinima.
Vrbnicke surlice.
Foto: Biljana Gaurina / CROPIX
Biljana Gaurina / Hanza Media

Na našem otoku Krku, u slikovitom mjestu Vrbnik pripremaju upravo ovaj specijalitet.

Uz ovaj specijalitet će vam najbolje ''sjesti'' vrbnička žlahtina, zlatno vino iz čudesne vrbničke doline.

Trebat će vam:

1,5 kg svježih šurlica
2 kg junetine
3 luka
2 svježe rajčice
200 ml ulja
6 češnjeva češnjaka
200 ml vina
peršin
sol i papar
ribani parmezan

 

Vrbnik, 160615.
Reportaza o Vrbnickim vinima.
Vrbnicke surlice.
Foto: Biljana Gaurina / CROPIX
Biljana Gaurina / Hanza Media
 

Priprema:

Na luku dinstajte narezano juneće meso, dodajte protisnuti češnjak, začine, rajčice koje ste nasjeckali i narezani peršin. Dinstajte dok se ne napravi fini umak od svih finih sastojaka podlijevajući lagano vodom i vinom. Pustiti gulaš da se sat i pol vremena kuha na laganoj vatri. U međuvremenu skuhajte šurlice i poslužite uz gulaš.

Izdvajamo

Iz drugih medija