NEŠTO NA ŽLICU

RECEPT DANA: Napravite patku u malo drugačijem obliku, skuhajte ju u perkeltu!

Marko Miščević / Hanza Media

Danas za ručak!

Trebat će vam:

1 kg pačjih vratova, krila, hrbata, želudaca, bataka
500 g luka
1 češnjak
500 g svježe paprike
100 g ljutkaste parike, tucane ili u prahu
1 korijen celera
100 g koncentrata rajčice
500 g guljene rajčice
200 g slavonske kobasice
100 g crnih maslina

Marko Miščević / Hanza Media
 

Priprema:

Prvi dio postupka isti je kao kad se priprema ajngemahtec: preprži se meso, dodaje luk dok ne postane staklast, potom i celer, mrkva, paprika, češnjak, koncentrat rajčice, a nešto kasnije i guljene rajčice. Perkelt se podlijeva vinom i vodom ili, bolje, laganim temeljcem. Pred kraj, kada se perkelt zgusnuo, dodaju se narezane kobasice, otkoštene masline i ljutkasta paprika.

Izdvajamo

Iz drugih medija