Kraljica bundeva

Recept dana: Punjena muškatna bundeva s lisičarkama

Stuffed butternut squash with quinoa and mushrooms
Getty Images/iStockphoto

Jesen na tanjuru!

Ova divna tikva žutog mesa i narančaste kore jednostavno želi da od nje u ovim jesenskim danima radite svilenkaste juhe, pečete ju sa začinima i češnjakom u pećnici, a možda da ju napunite divnim šumskim gljivama i zapečete u pećnici. Ovaj put smo se odlučili na zadnju opciju zato se bacamo na punjenje!

Trebat će vam:

1 tikva
3 žlice krem sira
1 glavica luka
2 žlice kvinoje
250 g lisičarki
2-3 grančice svježeg bosiljka
sol, papar
maslinovo ulje

 

Priprema:

Kvinoju isperite pa je kuhajte u slanoj vodi. Ocijedite je. Lisičarke očistite. Tikve prepolovite, izvadite sjemenke (možete ih očistiti, osušiti pa kasnije grickati). Svaku polovicu premažite maslinovim uljem. Zagrijte pećnicu na 200 °C. Pleh za pečenje obložite papirom za pečenje, poslažite tikve pa ih pecite dok ne primjetite da su postale mekane. U međuvremenu na malo ulja prodinstajte na tanke kolutiće narezan luk, maknite s vatre, umiješajte krem sir, dodajte kuhanu kvinoju i lisičarke (ako su velike, prerežite ih na pola ili četvrtine). Posolite, popaprite. Izvadite tikve iz pećnice, žlicom izdubite ostatak mesa koji je sada mekan, pa ga umiješajte u smjesu s lisičarkama. Dobivenom smjesom nadjenite tikve. Vratite u pećnicu da se zapeče još desetak minuta.

Izdvajamo

Iz drugih medija