RECEPT DANA: Široka tjestenina s morskim plodovima i rajčicom

Getty Images/iStockphoto

Nikad jednostavnija tjestenina koja miriše na more

Trebati će vam:

  • 500 g tjestenine (tagliatella)
  • 1 velika konzerva pelata rajčica
  • 250 g sipica
  • 250 g lignja
  • 250 g dagnja ili nekih drugih školjaka
  • sol, papar
  • maslinovo ulje
  • 1 velika glavica luka
  • 3 češnja češnjaka
  • 3-4 grančice svježeg peršina
  • nekoliko listića svježe mente

 

Priprema:

Ribu očistite. Školjke također. Očistite i nasjeckajte luk. Očistite i nasjeckajte češnjak. Luk pržite na maslinovu ulju, pa kad postane staklast, dodajte češnjak. Kad zamiriše, dodajte sok i rajčice koje prethodno nasjeckajte. U rajčice dodajte ribu i školjke. Dinstajte desetak minuta. Posolite, popaprite. Tjesteninu skuhajte u slanoj vodi. Ocijedite je. Potom je pomiješajte s dobivenom umakom. Začinite sjeckanim peršinom. Prije posluživanja po tjestenini rasporedite natrgane listiće mente. Savjet: ako volite pikantno jelo možete začiniti mljevenom čili papričicom. Umjesto tagliatella možete uzeti i drugu tjesteninu.

Izdvajamo