Trebati će vam:
- 500 g tjestenine (tagliatella)
- 1 velika konzerva pelata rajčica
- 250 g sipica
- 250 g lignja
- 250 g dagnja ili nekih drugih školjaka
- sol, papar
- maslinovo ulje
- 1 velika glavica luka
- 3 češnja češnjaka
- 3-4 grančice svježeg peršina
- nekoliko listića svježe mente
Priprema:
Ribu očistite. Školjke također. Očistite i nasjeckajte luk. Očistite i nasjeckajte češnjak. Luk pržite na maslinovu ulju, pa kad postane staklast, dodajte češnjak. Kad zamiriše, dodajte sok i rajčice koje prethodno nasjeckajte. U rajčice dodajte ribu i školjke. Dinstajte desetak minuta. Posolite, popaprite. Tjesteninu skuhajte u slanoj vodi. Ocijedite je. Potom je pomiješajte s dobivenom umakom. Začinite sjeckanim peršinom. Prije posluživanja po tjestenini rasporedite natrgane listiće mente. Savjet: ako volite pikantno jelo možete začiniti mljevenom čili papričicom. Umjesto tagliatella možete uzeti i drugu tjesteninu.