QUICHE LORRAINE

RECEPT DANA: Slana pita s porilukom i pancetom!

Piece of quiche lorraine and fresh lamb's lettuce
Getty Images/iStockphoto

Veselje za cijelu obitelj!

Ukradite nam recept za najpoznatiji quiche na svijetu, quiche Lorraine, i budite sigurni da će se razgrabiti u trenu!

Za tijesto:

225 g brašna
100 g maslaca
2 žumanjka
1 žlica hladne vode

Za nadjev:

1 mali luk
250 g slanine
maslinovo ulje
3 jaja
100 ml vrhnja
sol i papar

Piece of quiche lorraine and fresh lamb's lettuce
Getty Images/iStockphoto
 

Priprema:

Brašno i maslac dobro umijesite rukama dok ne dobijete smjesu koja je slična krušnim mrvicama. Dodajte zatim žumanjke i vodu te brzo umijesite tijesto. Zamotajte ga u aluminijsku foliju i pustite da odmori u hladnjaku oko dva sata. Za nadjev na malo maslinova ulja prepržite sitno nasjeckani luk. Pustite da da postane proziran te mu dodajte na trakice izrezanu slaninu. U posebnoj posudi pomiješajte jaja, vrhnje sol i papar te dodajte slaninu. Zagrijte pećnicu na 180 stupnjeva. Tijesto razvaljajte na oko pola centimetra debljine i njime obložite kalup za quiche. Nadjev izlijte na tijesto i pecite oko 50 minuta.

Izdvajamo

Iz drugih medija