OBOŽAVANJE GLJIVA

RECEPT DANA: Trganci s vrganjima i povrćem!

 Željko Hajdinjak / Hanza Media
Ideja za današnji ručak! 

Trebat će vam:

vrganji
tikvice, paprika, malo rajčice
peršinov list, ljupčac
sol, papar

Za tijesto:

500 g brašna
1,5 dcl vode
sol

Cakovec, 270717.
Restoran Mala hiza u mjestu Mackovec kod Cakovca za rubriku Kuharov gablec.
Na fotografiji: trganci s vrganjima.
Foto: Zeljko Hajdinjak / Cropix
Željko Hajdinjak / Hanza Media

Priprema:

Zamijesiti tijesto od navedenih sastojaka. Ono mora biti elastično, dakle ni tvrdo ni meko i nikako mokro. Razvaljati ga na 3 mm debljine i trgati na komade srednje veličine u kipuću posoljenu vodu. Ocijediti ga. U međuvremenu na masnoći zažutiti luk pa dodati vrganje, a kada oni puste vodu dodati narezano povrće. Na kraju začiniti solju, paprom i dodati nasjeckan peršinov list i ljupčac. Na pripremljeno povrće staviti trgance.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
05. travanj 2024 21:05