PEČEMO POKLADNICE

PEČEMO OMILJENE POKLADNICE: Imamo narodni recept za poderane gaće s kojim nećete pogriješiti!

 Marko Miščević
Dobre stare recepture

Trebat će vam:

1 kocka svježeg kvasca
1 žličica šećera
200 ml mlijeka
500 g glatkog brašna
2 žličice soli
150 ml vode
500 ml ulja za prženje

Marko Miščević

U manjoj posudi zagrijte oko 100 ml mlijeka, dodajte kvasac, malo šećera, pomiješajte i pustite da se kvas zapjeni. U veću posudu stavite brašno, sol, preostalo mlijeko, mlaku vodu i zapjenjen kvasac te umijesite tijesto od svih sastojaka. Posudu stavite na toplo mjesto i pustite da se volumen udvostruči. Neka stoji minimalno sat vremena. Udvostručeno tijesto stavite na pobrašnjenu podlogu i razvaljajte na 1 cm debljine. Izrežite na pravokutnike koje nožem prerežite po sredini. Prekrijte sve pravokutnike kuhinjskom krpom i ostavite da se volumen opet udvostruči. Trebat će mu još oko 30 minuta. Masnoću stavite u dublju posudu i zagrijte. Na zagrijano ulje stavite tijesto u obliku pravokutnika koje prije pečenja možete malo rastegnuti prstima. Pržite nekoliko minuta dok tijesto ne porumeni. Pržene poderane gaće stavite na papirnati ručnik da upije višak masnoće.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?

Komentari (0)

Ovaj članak još nema komentara
Važna obavijest:
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalima društva HANZA MEDIA d.o.o. dopušteno je samo registriranim korisnicima.
Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu društva HANZA MEDIA d.o.o. te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona o elektroničkim medijima.
27. travanj 2025 17:19