DNEVNI BORAVAK POD SUNCEM

RECEPT KONOBE SEDMO NEBO: Pašteta od brancina

Sibenik, 200819.
Obiteljska konoba Sedmo nebo na otoku Kakan u sibenskom arhipelagu.
Foto: Neja Markicevic / CROPIX
Neja Markicevic / CROPIX

NA OTOKU KAKNU, DO KOJEG SE MOŽE DOĆI SAMO BRODICOM, NINA I SLAVEN RADOVČIĆ S OBITELJI U RESTORANU SMJEŠTENOM USRED MASLINIKA SVAKOG GOSTA DOČEKUJU ISKRENOM HRANOM PRIPREMLJENOM OD AUTOHTONIH NAMIRNICA

Trebat će vam:

2 brancina pečena na gradelama
1 žlica sjeckanih crnih maslina
svježi peršin
1 žlica maslaca
1 žlica majoneze
sol i papar
2 slane srdele
1 žlica nasjeckanog luka
sok pola limuna
1 žličica senfa

Sibenik, 200819.
Obiteljska konoba Sedmo nebo na otoku Kakan u sibenskom arhipelagu.
Foto: Neja Markicevic / CROPIX
Neja Markicevic / CROPIX
 

Priprema:

Brancine (možete koristiti i mol) nakon pečenja na gradelama ohladite. Očistite ih od kostiju. U sjeckalicu stavite ribu, crne masline, svježi peršin, maslac, majonezu, slane srdele, luk, sok limuna i senf. Posolite i popaprite. Sjeckajte dok se svi sastojci ne povežu. Premjestite u posudu s poklopcem i ostavite u hladnjaku da se ohladi prije posluživanja.

Izdvajamo

Iz drugih medija