SLUŠAJ CHEFA

RECEPT MARKA PALFIJA: Hrskavo pohano pile s kremastom krumpir salatom

Zagreb, 140319.
Preradoviceva.
The Garden bar&kitchen.
Pohana piletina s kremastom krumpir salatom.
Foto: Biljana Blivajs / CROPIX
Biljana Blivajs / HANZA MEDIA

Atraktivna pivska hrana, konkretna mesna jela, provjerene pivske grickalice i autorska jela koja pomiču granice... Naravno, i kuhana i zalivena pivom

ZA PICEKA:

batak, zabatak i krilo
sol
papar
limun
majčina dušica
senf

ZA POHANJE:

brašno
jaja
panko mrvice
obične krušne mrvice
češnjak u prahu
luk u prahu
celer u prahu
sjemenke kumina
sjemenke kima

ZA KRUMPIR-SALATU:

krumpir kuhan u kori
hren
jogurt
mladi luk
bučine koštice

Zagreb, 140319.
Preradoviceva.
The Garden bar&kitchen.
Pohana piletina s kremastom krumpir salatom.
Foto: Biljana Blivajs / CROPIX
Biljana Blivajs / HANZA MEDIA
 

Piletini odstranite kožicu. Batak i zabatak odvojite. Zabatak otkostite, a batku nožem sastružite meso s gornje kosti kako biste dobili oblik lizalice (‘’lollipop’’). Mokru marinadu napravite tako da pomiješate sol, papar, limunov sok, majčinu dušicu i senf u omjerima po želji. Krušnim mrvicama dodajte sve suhe začine. Meso prvo uvaljajte u brašno, zatim u jaja i na posljetku u mrvice sa začinima. Pržite deset minuta na vrućem ulju temperature oko 160 stupnjeva Celzijevih. Za krumpirsalatu krumpir skuhajte u kori te ga zatim ogulite. Izrežite ga na srednje velike kockice te začinite hrenom, jogurtom, sjeckanim mladim lukom i bučinim košticama.

SAVJETI!

Batak formirate u oblik lizalice kako bi se meso brže i ravnomjernije ispeklo.

Meso marinirajte u mokroj marinadi barem 24 sata unaprijed.

Pomiješajte obične i panko krušne mrvice kako biste dobili optimalnu količinu hrskavosti i mekoće.

U krumpir salatu dodajte i malo vode kako bi se ''opustila''.

Izdvajamo

Iz drugih medija