NA MENIJU

RECEPT MARKA PALFIJA: Tuna burger za malo posebniji zalogaj!

-SPECIJAL DOBRA HRANA-
Murter, 180719.
Za Dobru hranu jela od chefova Marka Palfija i Vjeka Basica koja ce se raditi na nadolazecem festivalu Fuliranje na moru.
Na fotografiji: Jelo od Marka Palfija.
Foto: Nikolina Vukovic Stipanicev / CROPIX
Nikolina Vuković Stipaničev / HANZA MEDIA

Riblji street food

560 g svježe tune
100 g mladog luka
40 ml soja sosa
20 ml fish sosa
20 ml oyster sosa
10 g svježeg čilija
20 g češnjaka
15 g đumbira
15 g svijetle miso paste
50 ml sezamova ulja
sol i papar
4 peciva za burger
100 g salate
100 g majoneze
60 g sweet chilli sosa
100 g kiselih krastavaca
100 g svježeg korijandera

-SPECIJAL DOBRA HRANA-
Murter, 180719.
Za Dobru hranu jela od chefova Marka Palfija i Vjeka Basica koja ce se raditi na nadolazecem festivalu Fuliranje na moru.
Na fotografiji: Jelo od Marka Palfija.
Foto: Nikolina Vukovic Stipanicev / CROPIX
Nikolina Vuković Stipaničev / HANZA MEDIA
 

Svježi file tune sitno nasjeckajte. U blender stavite soja sos, fish sos, oyster sos, čili, đumbir, češnjak, miso pastu i sezamovo ulje. Spomenute sastojke izradite u pastu, a zatim dodajte sitno nasjeckani svježi korijander i mladi luk te sve pomiješajte kako biste dobili homogenu pastu. Njome začinite smjesu za tunu pa formirajte u pljeskavicu/burger. Pomiješajte majonezu i sweet chilli umak u zdjelici, zatim narežite salatu i krastavce na ploške. Prerežite pecivo za burger, a zatim ga kratko tostirajte na grillu ili tavici. Tunu ispecite da bude medium rare jer mora ostati sočna u sredini. Burger slažete tako da donji dio peciva premažete majonezom i sweet chilli umakom, zatim položite prethodno ispečenu tunu, krastavce i salatu te gornji dio peciva.

Izdvajamo

Iz drugih medija