ISPROBANI RECEPT

RECEPT SA SAMO PET SASTOJAKA: Napravite nježnu pavlova tortu s jagodama i svakim se zalogajem prisjetite ruskog baleta!

Pet sastojaka, sat vremena i puno jagoda!

Inače Pavlova je bila baletna legenda još za života. Stvarala je nove likove, a "Umirućeg labuda" otplesala je oko 4000 puta. Zvali su je još bijelim labudom ruskog baleta i briljantom koji pleše. Ona je bila muza brojnih plesnih koreografa i nitko nije bio okružen tolikim brojem legendi u svijetu plesa kao ona - Anna Pavlova.

Sastojci:

5 bjelanjaka
200 g šećera
1 jušna žlica alkoholnog octa
1 čajna žličica gustina
1 jušna žlica ekstrakta vanilije

 

Priprema:

Zagrijte pećnicu na 140°C. Pjenasto izmiksajte bjelanjak, a zatim postepeno dodavajte šećer. Krajevi kreme kad izvadite pjenjaču vam moraju biti glatki i sjajni, a šećer ne smijete osjećati pod zubima. Dodajte ocat, gustin i vaniliju pa zatim kuhačom lagano miješajte. Pleh obložite papirom za pečenje pa ga namastite, a smjesu formirajte u krug i ostavite neuredno, ali je možete i potpuno zagladiti ako želite. Pecite 60 minuta, a zatim ih ostavite još malo u pećnici. Izvadite ih recimo nakon drugih 60 minuta. Istucite šlag pa ga rasporedite po torti zajedno sa svježim jagodama.

Izdvajamo

Iz drugih medija