RECEPTI POZNATIH

RECEPT SUZY JOSIPOVIĆ REDŽEPAGIĆ: Panettone puding za koji ne morate čekati Božić!

Zagreb, 101218.
Kotany Gourme klub, Savska 116.
Chefovi pripremaju bozicni rucak.
Na fotografiji: kolac Suzy Josipovic.
Foto: Tomislav Kristo / CROPIX
Tomislav Kristo / CROPIX

 

1 kupljeni panettone kolač (ili prema želji Pandoro - panettone bez grožđica)

*Panettone narezati na šnite debljine 1 prsta i namakati u ovu smjesu:

½ l slatkog vrhnja,
½ l mlijeka
4 jaja
4 vanilin šećera
cimet
korica cijele naranče/limuna ili komadići arancina
mljeveni orasi/bademi/ lješnjaci prema želji
20 dag mliječne ili čokolade za kuhanje narezane na komadiće
suho ili kandirano, na sitno izrezano razno voće prema želji
muškatni oraščić

Zagreb, 101218.
Kotany Gourme klub, Savska 116.
Chefovi pripremaju bozicni rucak.
Na fotografiji: kolac Suzy Josipovic.
Foto: Tomislav Kristo / CROPIX
Tomislav Kristo / CROPIX
 

Slagati u nauljen kalup jedan red šnita panettonea i zaliti dijelom smjese. Prema želji posipati orasima, bademima ili lješnjacima. Ponovno slagati red šnita panettonea pa red smjese. Na kraju obilato posipati štaub šećerom i prema želji komadićima čokolade. Peći u pećnici 40 minuta na 180 °C. Poslužiti još vruć kolač, ali i hladan je savršen još nekoliko dana. Prema želji, servirajte uz tučeno slatko vrhnje ili kuglicu sladoleda od vanilije.

Izdvajamo

Iz drugih medija