CROATIA - THE COOKBOOK

RECEPT TEA FERNETICHA: Domaće tagliatelle s divljim šparogama i špaletom

 Maja Danica Pečanić
Ekskluzivno donosimo recept chefa Teo Ferneticha koji je objavljen u novoj “Hrvatskoj kuharici” autora Mate Jankovića u izdanju Školske knjige

Za tagliatelle:

125 g oštrog brašna
125 g brašna T-500
125 g žumanjka
25 g bjelanjka

Za umak:

100 g špalete (prosušena svinjska plećka)
100 g divljih šparoga
maslinovo ulje
sol
papar

Maja Danica Pečanić

Priprema:

Za tjesteninu, zamijesite sve sastojke i u spravi za izradu tjestenine narežite tagliatelle. (Ako je nemate, tijesto razvaljajte i narežite nožem.) U kipuću posoljenu vodu stavite tjesteninu na nekoliko minuta dok ne postane al dente. Za umak, na maslinovom ulju pržite špaletu 2 minute, dodajte divlje šparoge i nakon dvije minute ubacite tjesteninu. Dobro promiješajte i poslužite.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
13. travanj 2024 21:12