PROVJEREN RECEPT

RESKE GLAVICE KISELOG KUPUSA S NAJBOLJIM MESNIM PUNJENJEM: Imamo provjeren recept za omiljene smotuljke!

Zagreb, 221116.
Sarma od kupovanja kiselog zelja na Dolcu kod Andjelke Trdic, zatim vrhunskog mesa iz mesnice Kanuric i na kraju Mateja Domitrovic skuhala je sarmu.
Foto: Berislava Picek/ CROPIX
Berislava Picek / Hanza Media

Omiljeni klasik...

Trebat će vam:

1 glavica kiselog kupusa (oko 2 kg)
60 dag mljevenog mesa
1 žličica crvene paprike
10 dag riže
3 režnja češnjaka
2 glavice luka
10 dag slanine
30 dag suhih rebrica
50 ml ulja
sol i papar

Zagreb, 221116.
Sarma od kupovanja kiselog zelja na Dolcu kod Andjelke Trdic, zatim vrhunskog mesa iz mesnice Kanuric i na kraju Mateja Domitrovic skuhala je sarmu.
Foto: Berislava Picek/ CROPIX
Berislava Picek / Hanza Media
 

Priprema:

Luk očistite i narežite ga na kockice, kao i slaninu. Sve prepržite, pred kraj dodajte nasjeckani češnjak i sve prelijte preko mljevenog mesa. U posudu za miješanje dodajte malo crvene paprike, soli, papra, riže, nasjeckanog peršina i sve skupa umiješajte u jednoličnu smjesu. Listove kupusa odvojite od glavice, zatim zadebljanja pri kraju listova obrežite tako da budu posvuda iste debljine. U svaki list stavljajte malo smjese i uvijte male valjke. Uvijate ih tako da prethodno poklopite jednu stranu, zatim uvijete, potom drugu stranu ugurate unutra. U posudu na dno poslažite malo rezanog kupusa pa u krug poredajte sarmu. U sredini ostavite rupicu za ostatak kupusa i rebrica, zatim malo nasjeckanog luka i ostatak crvene paprike. Podlijte vodom da prekrijete sarmu i kuhajte oko 2 sata uz povremeno protresanje posude. Na kraju po želji možete napraviti laganu zapršku, a možete servirati i tako.

Izdvajamo

Iz drugih medija