Težina pripreme: jako lagano
Vrijeme pripreme: 30 min
Broj osoba: 4
Sastojci
- 4 fileta lososa ili bakalara
- Svježi ružmarin
- 2 ocijeđena limuna
- Svježe mljeveni papar
- oko 8 šnita pancete
- 4 jušne žlice majoneze
- 16-20 komada šparoga
- svježi bosiljak po želji
Priprema
1. korak
Začinite ribu paprom te nožem razrežite male džepiće kako bi više ružmarina ostalo na ribi. Na vruću tavu dodajte malo maslinova ulja te prepržite ribu s obje strane kako biste dobili hrskavu koricu. Zatim omotajte u slaninu te nastavite peći oko 10 minuta dok slanina ne poprimi smećkastu boju.
2. korak
U međuvremenu zakuhajte vodu i pristavite šparoge. Kuhajte nekih 5 minuta dok ne omekšaju. Poslužite toplo uz rižu i ribu s pancetom. Po želji poslužite sa svježim bosiljkom