SLANI USKRS

Riba s povrćem iz pećnice

 Getty Images/iStockphoto
Očistite ribu ili zamolite da to za vas učine u ribarnici.

Trebat će vam:

2 orade ili brancin ili neka druga riba
1 tikvica
1 mrkva
1 luk
nekoliko češnjeva češnjaka
4-5 cherry rajčica
2 krumpira
6-8 crnih maslina
1 manji komorač
1 limun
3-4 grančice timijana
1 grančica ružmarina
maslinovo ulje
1 dl bijelog vina
sol
papar

Prepared bass fish
Getty Images/iStockphoto

Priprema:

Očistite ribu ili zamolite da to za vas učine u ribarnici. Posolite je i poparite. Krumpir ogulite i izrežite na ploške. Mrkvu, tikvicu i luk izrežite na kolutove, a komorač na komade. Luk izrežite na četiri komada. Sve izrezano povrće stavite u zdjelu zajedno s maslinama i cherry rajčicama, posolite i nauljite maslinovim uljem. U nauljenu posudu za pečenje stavite ribu pa oko nje poslažite povrće, dodajte i neoguljene češnjeve češnjaka, narezani limun te timijan i ružmarin i prelijte sve bijelim vinom. Pokrijte aluminjskom folijom kako bi ostalo sokova koje će pustiti povrće. Riba će se na taj način ustvari kuhati, a desetak minuta prije kraja pečenja uklonite foliju i zapecite ribu da dobije lijepu zlatnu boju. Pecite u pećnici na 180 ºC oko 30 do 40 minuta ovisno o veličini ribe.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
07. ožujak 2024 07:42