PROVJERENI RECEPTI

RIBA ZA NAJVEĆI PETAK: Ugor u tisno

 Ante Čizmić / HANZA MEDIA
Jedan od najboljih poznavatelja ribe u Splitu i okolici predlaže malo drukčije recepte za riblja jela, a kao osnivač ribarskog kriznog stožera naknadno je dodao i desetak recepata od lakše dobavljive smrznute ribe, kao i one iz uzgoja

Trebat će vam:

1 kg ugora (srednje veličine, najbolji je središnji dio, od vrata do kraja želuca)
3 režnja češnjaka
1 vezica peršina
60 ml maslinova ulja
50 ml bijelog suhog vina npr. kujundžuša
500 g mišancije
malo mljevenog sušenog čilija

SPECIAL DOBRA HRANA
Split, 100320. 
Priprema uskrsnih jela u konobi Otprilike ovako.
Na fotografiji: ugor u tisno s misancijom.
Foto: Ante Cizmic / CROPIX
Ante Čizmić / HANZA MEDIA

Priprema:

Ugor filetirajte, meso odvojite od kostiju, ostavite kožu kako bi riba ostala kompaktna te narežite na kockice 1x1 cm. Slažite u lonac u jednom sloju da sve bude popunjeno (ne smije biti slobodnog mjesta - kao kad radite punjene paprike). Češnjak i list peršina izrežite na sitno te pospite po mesu, dodajte sol, papar i čili te podlijte uljem i vinom. Protresite posudu da se tekućina rasporedi i stavite kuhati na jaku vatru 15-ak minuta, s vremena na vrijeme tresući posudu. Tekućina će se reducirati i napraviti emulziju. Služite s mišancijom, tikvicama ili mahunama na lešo, ovisno o dostupnosti sezonskih namirnica.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
06. travanj 2024 14:42