Rižot s ogrcima i luparima

Težina pripreme: jako lagano

Vrijeme pripreme: 45 min

Broj osoba: 2

Sastojci

  • 3,4 šake lupara
  • 3,4 šake ogrca
  • 1 glavica luka
  • 5-6 listova zelene salate
  • 1 vezica peršina
  • 0,5 dl bijelog vina
  • 400 g riže
  • 0,5 dl maslinovog ulja
  • soli i papra po želji

Priprema

1. korak

Ogrce i lupare staviti u teću s vodom i skuhati. Kuhati kratko (oko 5 minuta). Lupari sami ispadnu, a ogrce treba izvaditi iglom ili čačkalicom. Meso odvojiti i procijediti temeljac.

2. korak

Meso odvojiti i procijediti temeljac.

3. korak

Na maslinovom ulju zažutiti kapulu i bijeli, tvrđi dio salatina lista nasjeckati. Dodati rižu i malo okrenuti.

4. korak

Dodati vino, pustiti da ispari, pomalo dodavati kipući temeljac i mješati rižu dok nije gotova (cca 15-20 min, zavisno o tipu riže, najbolje arborio ili carnaglioli) i pred kraj dodati papra po želji, peršina i meso grca i lupara, jer ako ih kuhate s rižom, lupari postaju sve tvrđi.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
11. travanj 2024 10:11