Rižoto s lisičarkama

Težina pripreme: lagano
Vrijeme pripreme: 40 min
Broj osoba: 2-4

Sastojci

  • 300 g riže
  • 200 g lisičarki
  • 1 glavica crvenog luka
  • 1 mrkva
  • sol
  • papar
  • peršin
  • estragon
  • dvije kockice maslaca
  • 4 žlice maslinova ulja
  • voda
  • 1 vrećica parmezana

Priprema

1. korak
U lonac stavite par žlica ulja, na hladno ulje dodajte rižu, pustite da se malo prži na ulju i dodajte vodu i malu žlicu soli. Pustite da se riža kuha oko 15 minuta.

2. korak
U međuvremenu, ako imate sušene lisičarke, namočite ih u vodu ili ulje. Kad se riža skuha, procijedite je i zalijte hladnom vodom. U wok tavi ili nekoj drugoj dubljoj tavi popržite kockice crvenog luka, mrkve, nasjeckani peršin i estragon i na kraju lisičarke. Pustite da se sve to prži neko vrijeme, pa dodajte procijeđenu rižu i sve promiješajte.

3. korak
U rižoto dodajte dvije kocke maslaca i pola vrećice parmezana. Ugasite štednjak pustite 10 minuta da se rižoto stisne. Nakon što je odstajao poslužite ga uz ribani parmezan i maslinovo ulje.

4. korak
Savjet: Ovakav rižoto možete raditi i s nekom drugom vrstom gljiva poput vrganja. Ako ih ne nađete na placu, zamijenite ih šampinjonima.

Izdvajamo