Rižoto sa cvjetačom i špinatom

Težina pripreme: jako lagano
Vrijeme pripreme: 30 min
Broj osoba: 4

Sastojci

  • 1/2 srednje glavice cvjetače, isjeckane na komadiće u blenderu
  • oko 500 g špinata narezanog na komadiće
  • 1 konzerva bijelog graha
  • 120 ml juhe od povrća
  • 1 jušna žlica kapara
  • 2 jušne žlice sušenih rajčica
  • 3 češanja češnjaka
  • 1 čajna žličica timijana (sušeni ili svježi)
  • nekoliko komadića šparoga po želji
  • 250 g riže
  • malo maslinova ulja
  • 1 glavica luka
  • parmezan Grana padano po želji

Priprema

1. korak
Na malo maslinova ulja prepžiti malo luk i češnjak dok ne postignete zlatno žutu boju. Zatim pridodati grah i povrtnu juhu te prokuhati 5 minuta. U međuvremenu pristavite kuhati rižu te je maknite s vatre kad je kuhana „al dente“.

2. korak
Zatim u blender stavite sve sastojke i izmiješajte dok ne postignete homogenu smjesu. Prokuhajte još nekih 5 minuta.

3. korak
Na kraju prelijte rižu dobivenim umakom, po želji možete posuti parmezanom i s nekoliko komadića šparoga

Izdvajamo