Rižoto sa špinatom

Trebat će vam:

1 l temeljca (mesnog ili povrtnog)
1 žličica maslaca
1 luk
2 režnja češnjaka
400 g riže carnaroli ili arborio
3 dl suhog bijelog vina
2 jušne žlice svježe ribanog parmezana
30 dag špinata (narezan na široke rezance)
1 čajna žlica svežeg timijana
1 čajna žlica svježe sjeckanog peršina
sol, papar
malo maslinova ulja

 

Priprema:

U plitkoj posudi zagrijte malo ulja i maslac, dodajte luk i češnjak i pirjajte dok luk ne omekša. Dodajte rižu i kuhajte minutu, dvije te ulijte vino. Povremeno miješajte, a kad tekućina ispari i riža je upije, malo-pomalo dodajte temeljac. U međuvremenu, u drugoj posudi prodinstajte špinat. Kad omekša, umiješajte peršin i maknite ga s vatre. Kad riža bude gotova, al dente, umiješajte parmezan, popaprite i posolite prema ukusu i maknite s vatre te na kraju dodajte propirjan špinat.

Izdvajamo

Iz drugih medija