Rošti s dimljenim lososom i šparogama

Težina pripreme: jako lagano

Vrijeme pripreme: 20 min

Broj osoba: 4

Sastojci

  • 2 krumpira
  • 150 g dimljenog lososa
  • 1 manji mac (stručak) divljih šparoga
  • 3 žlice kremastog sira
  • 1 žlica kiselog vrhnja
  • sjeckani kopar
  • sjeckani vlasac
  • sjeckani peršin
  • 1 mladi češnjak
  • sol l papar
  • maslinovo ulje

Priprema

1. korak

Krumpir ogulite i naribajte. Odvojite vrhove šparoga od donjeg tvrđeg dijela. Kidajte ih dok pucaju, vrhove ostavite za rošti, a donje dijelove blanširajte i pospremite u zamrzivač ili iskoristite za salatu s kuhanim jajima, rižoto ili za umak za tjesteninu. Isto tako, onaj najtvrđi dio koji ste kanili baciti iskoristite za temeljac.

2. korak

Na tavici na malo masnoće ispecite rošti tako da ribani krumpir u tankom sloju rasporedite kao palačinku u tavici i pecite ga s obje strane dok ne postane zlatnožute boje. Posolite rošti. Od krem-sira, vrhnja, vlasca, kopra, peršina, češnjaka, soli i papra izradite glatki kremasti namaz koji servirajte na rošti, a na namaz stavite dimljeni losos u koji ste umotali blanširane šparoge koje mogu ostati i sirove.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
06. travanj 2024 19:27