Sastojci:
2 lepinje manja glavica zelene salate 1 veća mrkva 1 glavica luka |
Za burgere:
400 g mljevene junetine (6% masnoće) 1 manja glavica luka 2 češnja češnjaka 2 žlice parmezana sol, papar 50 ml vode |
Za umak:
1 češanj češnjaka 1 žličica zelenog papra sol, mljeveni papar 120 ml kiselog vrhnja žlica sjeckanih listića bosiljka žlica sjeckanih listića peršina |
Priprema:
Sitno nasjeckajte luk i češnjak. Pomiješajte sve sastojke (nemojte dugo miješati) i oblikujte burgere. Naribajte mrkvu, narežite luk. Za umak nasjeckajte češnjak, sameljite zeleni papar, pomiješajte s ostalim sastojcima. Lepinje prepolovite pa ih razrežite uzdužno. Malo ih prepržite na električnom roštilju i držite u poklopljenoj posudi da ne postanu tvrde. Na električnom roštilju ispecite burgere pa ih sa salatom, mrkvom, lukom i umakom stavite u lepinje. Prema želji možete dodati i drugo povrće te zaliti umakom.