DANAS ZA RUČAK

ROŠTILJ U STANU: Lepinje s mini burgerima

Lepinje s mini burgerima

Ne moramo roštiljati samo ljeti!

Sastojci:

2 lepinje
manja glavica zelene salate
1 veća mrkva
1 glavica luka

Za burgere:

400 g mljevene junetine (6% masnoće)
1 manja glavica luka
2 češnja češnjaka
2 žlice parmezana
sol, papar
50 ml vode

Za umak:

1 češanj češnjaka
1 žličica zelenog papra
sol, mljeveni papar
120 ml kiselog vrhnja
žlica sjeckanih listića bosiljka
žlica sjeckanih listića peršina

 

Priprema:

Sitno nasjeckajte luk i češnjak. Pomiješajte sve sastojke (nemojte dugo miješati) i oblikujte burgere. Naribajte mrkvu, narežite luk. Za umak nasjeckajte češnjak, sameljite zeleni papar, pomiješajte s ostalim sastojcima. Lepinje prepolovite pa ih razrežite uzdužno. Malo ih prepržite na električnom roštilju i držite u poklopljenoj posudi da ne postanu tvrde. Na električnom roštilju ispecite burgere pa ih sa salatom, mrkvom, lukom i umakom stavite u lepinje. Prema želji možete dodati i drugo povrće te zaliti umakom.

Izdvajamo

Iz drugih medija