RECEPT DANA

RUČAK NA STOLU: Punjene zapečene tikvice

Zagreb, 010714.
Jela od tikvica, osmislila i pripremila Mateja Domitrovic urednica u Dobroj hrani. Jela su od juhe, rizota, tjestenine, svjeze tikvice na salatu, ukiseljene tikvice, razne vrste pecih u pecnici sa zacinima i varivo od tikvica.
Na fotografiji: Tikvice punjene mesom svjezih kobasica, zapecene sa sirom u pecnici.
Foto: Berislava Picek / CROPIX
Berislava Picek / HANZA MEDIA

Sastojci:

2-3 okrugle tikvice
2 svježe kobasice za pečenje
1 luk
1 žličica mljevene
paprike
sol
papar
timijan
peršinov list
maslinovo ulje
ribani parmezan

Zagreb, 010714.
Jela od tikvica, osmislila i pripremila Mateja Domitrovic urednica u Dobroj hrani. Jela su od juhe, rizota, tjestenine, svjeze tikvice na salatu, ukiseljene tikvice, razne vrste pecih u pecnici sa zacinima i varivo od tikvica.
Na fotografiji: Tikvice punjene mesom svjezih kobasica, zapecene sa sirom u pecnici.
Foto: Berislava Picek / CROPIX
Berislava Picek / HANZA MEDIA
 

Tikvicama odrežite gornji dio tako da dobijete poklopac pa izdubite unutrašnjost i ostaviti po strani. Na maslinovu ulju pirjajte luk dok ne postane staklast, a zatim dodajte smjesu iz kobasica, izdubljeno meso tikvice te mljevenu crvenu papriku i peršinov list. Pirjajte nekoliko minuta. Napunite tikvice pripremljenom smjesom, poklopite ih poklopcem koji ste odrezali pa ih stavite u posudu za pečenje na papir za pečenje i pecite ih na 180 do 200 stupnjeva oko pola sata. Desetak minuta prije kraja pečenja maknite poklopac i pospite ih ribanim parmezanom. Poslužite sa zelenom salatom.

Izdvajamo

Iz drugih medija