Salata od hobotnice

Težina pripreme: lagano

Vrijeme pripreme: 90 min

Broj osoba: 2

Sastojci

  • 1 hobotnica (oko kilogram teška)
  • 3 češnja češnjaka
  • 2 veće glavice luka
  • pola kg krumpira
  • 1 i pol limun
  • svježi peršin
  • morska sol
  • papar u zrnu
  • šalica otkoštenih crnih maslina
  • 3 žlice maslinova ulja
  • 1 žlica vinskog octa

Priprema

1. korak

Hobotnicu zamrznite i prije pripremanja je odmrznite jer će tim postupkom meso nakon kuhanja biti mekše. Kuhajte je u usoljenoj vodi uz dodatak papra u zrnu, nekoliko kriški limuna, par kapi maslinova ulja i cijelih češnjeva češnja­ka.

2. korak

Za to vrijeme stavite kuhati krumpir u kori i narežite luk na sitne komade. Kad hobotnica omek­ša izvadite je iz vode i pustite da se malo ohladi.

3. korak

Očistite je od opni, glavu narežite na kockice, a krakove na ploške. Kuhani krumpir ogulite i narežite na kocke. U zdjeli pomiješajte nasjeckanu hobotnicu, krumpir, luk i masline.

4. korak

Pospite svježim peršinom, solju, paprom i dodajte maslinovo ulje i sok limuna ili vinskog octa. Sve dobro promiješajte i stavite u hladnjak.

5. korak

Savjet: Ako ne stignete zamrznuti hobotnicu, možete je prije kuhanja dobro nalupati batom.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
08. ožujak 2024 10:01