Salata od mariniranog kelja

Težina pripreme: jako lagano

Vrijeme pripreme: 30 min

Broj osoba: 4

Sastojci

  • 1 češanj češnjaka
  • 2 artičoke
  • prstohvat soli
  • 1/2 limuna
  • 4 jušne žlice maslinova ulja
  • 1 crveni luk narezan na tanke kriške
  • malo timijana
  • 1 kg kelja

Priprema

1. korak

U mužaru pomiješajte češnjak i artičokama te dodajte limunov sok i maslinova ulja. U maloj zdjeli pomiješajte luk i timijan s malo soli pa pustite da odstoji kojih 10 minuta.

2. korak

Stavite kelj u široku posudu, dodajte luk, timijan i umak koji ste prethodno pripremili. Pustite da se marinira kojih 15 do 20 minuta. Po želji posipajte pinjolima i sušenim brusnicama.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
16. travanj 2024 13:59