Težina pripreme: jako lagano
Vrijeme pripreme: 75 min
Broj osoba: 4
Sastojci
- 500 g manje cikle
- 500 g graška (zamrznutog)
- 1 pakiranje feta sira
- 1 glavica češnjaka
- 2-3 limuna
- sol
- papar
- limunov sok
- aceto balsamico
- maslinovo ulje
- nekoliko grančica timijana
- peršinov list
Priprema
1. korak
Ciklu operite, nemojte je guliti. U posudu za pečenje stavite papir za pečenje pa složite ciklu, na četvrtine izrezan limun i cijelu glavicu češnjaka. Pospite krupnom solju i stavite koju grančicu timijana. Pecite na 200 stupnjeva oko 45 minuta do sat vremena, ovisno o veličini cikle. Ostavite da se ohladi kako biste je lakše ogulili.
2. korak
U kipuću vodu stavite kuhati grašak (bit će mu dovoljno maksimalno desetak minuta). Narežite fetu na kockice. Napravite preljev od maslinova ulja, aceta balsamica i/ili limunova soka i prelijte preko graška, oguljene i narezane cikle, oguljenih češnjeva češnjaka, kockica feta sira i sitno sjeckanog peršina.
Foto: Mario Kučera
Savjet: ciklu dodaje na kraju u zdjelu jer će inače obojiti cijelu salatu pa neće biti dekorativna