Salata od pečene cikle, graška i fete sira

Težina pripreme: jako lagano

Vrijeme pripreme: 75 min

Broj osoba: 4

Sastojci

  • 500 g manje cikle
  • 500 g graška (zamrznutog)
  • 1 pakiranje feta sira
  • 1 glavica češnjaka
  • 2-3 limuna
  • sol
  • papar
  • limunov sok
  • aceto balsamico
  • maslinovo ulje
  • nekoliko grančica timijana
  • peršinov list

Priprema

1. korak

Ciklu operite, nemojte je guliti. U posudu za pečenje stavite papir za pečenje pa složite ciklu, na četvrtine izrezan limun i cijelu glavicu češnjaka. Pospite krupnom solju i stavite koju grančicu timijana. Pecite na 200 stupnjeva oko 45 minuta do sat vremena, ovisno o veličini cikle. Ostavite da se ohladi kako biste je lakše ogulili.

2. korak

U kipuću vodu stavite kuhati grašak (bit će mu dovoljno maksimalno desetak minuta). Narežite fetu na kockice. Napravite preljev od maslinova ulja, aceta balsamica i/ili limunova soka i prelijte preko graška, oguljene i narezane cikle, oguljenih češnjeva češnjaka, kockica feta sira i sitno sjeckanog peršina.

Foto: Mario Kučera

Savjet: ciklu dodaje na kraju u zdjelu jer će inače obojiti cijelu salatu pa neće biti dekorativna

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
24. travanj 2024 18:18