Težina pripreme: lagano
Vrijeme pripreme: 60 min
Broj osoba: 4
Sastojci
- 1 butternut tikva
- 500 g cikle
- konzerva slanutka
- cherry rajčice
- maslinovo ulje
- 5 sušenih rajčica
- vinski ocat
- aceto balsamico
- 1 češanj češnjaka
- malo šećera
- sol, papar
- čili
- sjemenke korijandra
Priprema
1. korak
Ogulite butternut tikvu pa je raspolovite i očistite sjemenke. Zatim je narežite na četvrtine i stavite u lim za pečenje. Premažite je s malo maslinova ulja i pospite mješavinom soli, papra, čilija, sjemenki korijandra koje ste istukli u mužaru.
2. korak
Pecite na 190 stupnjeva oko pola sata. Ostavite da se ohladi. Ciklu kuhajte oko sat vremena na laganoj vatri pa je ohladite, ogulite i narežite na manje komade. Mini rajčice narežite na polovice pa pomiješajte s tikvom narezanom na kocke i ciklom.
3. korak
Dodajte slanutak, sve zalijte dresingom i dobro promiješajte. Dresing napravite od sušenih rajčica koje treba lagano zagrijati u octu i ohladiti pa im onda dodati aceto, maslinovo ulje, češnjak i malo šećera.
4. korak
Zatim sve izmiksajte štapnim mikserom tako da bude sasvim usitnjeno.
5. korak
Savjet: U zimskoj sezoni nije nužno inzistirati na cherry rajčicama. Salati umjesto njih (ili uz njih) dodajte šaku rukole, cikorije, endivije ili radiča, a dobro će pristajati o kocke pečenog koromača.
Za sudjelovanje u komentarima je potrebna prijava, odnosno registracija ako još nemaš korisnički profil....